AJÁNLÓ
 
13:00
2014. 11. 22.
Tovább folytatódik az idegtépő versenyfutás a bajnoki aranyért. Az olasz és a francia...
A bejegyzés folyatódik
 
13:00
2014. 11. 22.
Hatalmas gyomrosként éljük meg az elmúlt heteket. Lehetetlen bármit is írni, tippelni,...
A bejegyzés folyatódik
 
13:00
2014. 11. 22.
Feltehetőleg valamilyen sötét mágia vagy egyéb boszorkányság védi az Anoetát, más...
A bejegyzés folyatódik
 
13:00
2014. 11. 22.
Furcsa és váratlan dolgok történtek az európai labdarúgásban hétközben. A Bayern...
A bejegyzés folyatódik
 
13:00
2014. 11. 22.
Bevallom, valamennyire kishitű vagyok Barca-drukkernek. A csapat rekordot rekordra halmoz,...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Spanyol bajnokság, 12. forduló: FC Barcelona - Sevilla FC

0 komment

Alig térünk vissza a szünetről, máris teljes gőzzel robogunk tovább. Tesztüzem lesz a csapatnál az elkövetkezendő egy hétben. Lucho állítgatta a kapcsolókat a szezon elején, a felugró hibaüzeneteknél meg látszólag rátenyerelt a skip gombra, de az utóbbi meccseken kikerülhetetlenül érkeztek a system error üzenetek. Két hete volt a főnöknek, hogy tiszta fejjel újragondolja az elképzeléseit, a játékunkat. Most majd élesben is láthatjuk mire jutott, szerencsére a legjobb elosztásban jönnek a meccsek. Először hazai pályán kell helytállni, majd a két idegenbeli közül a könnyebbnek ígérkező ciprusi túra jön hamarabb. Mindhárom mérkőzés izzadós lesz, és elég hamar választ kapunk, érdemes-e idén kupákban reménykedni.

Távol álljon tőlem, hogy temessem Luis Enriquét, ha Bendak nem írta volna meg azt a bejegyzést a válogatott szünetben, valószínűleg én is valami hasonlóval próbáltam volna meg érvelni a mai felvezetőben. Egyelőre ne írjuk le a csapatot, sok minden változott a nyáron, muszáj türelmesnek lennünk. És ebbe a türelembe nálam beletartozik, hogy akár még egy sikertelen évet le kell nyelnünk, pedig de utáltuk már az előzőt is. De gondoljunk Rijkaardra, aki szenvedett itt egy fél évet, majd varázsütésre feljavultunk, és az utóbbi idők egyik legemlékezetesebb  tavaszát hozta. Az mondjuk elég valószínű, ha most nem lesz meg három meccsen a kilenc pont, akkor az idei évből kiszállunk, bár tavaszra még lehetünk olyan formában, hogy egy esetleges BL második hely esetén továbbjussunk majd egy csoportelső ellen. A bajnokságban viszont nagyon kellenek a pontok, mert már hét-nyolc egység hátrányt is brutálisan nehéz visszahozni.

Egy jó formában lévő Sevilla ellen kellene ma győzni. Nyáron kongott a vészharang Andalúziában, a csapat eszét pont mi hoztuk el, de eligazolt a védelemből két alapember is Fazio és Moreno személyében. Emery azonban jól keverte a lapokat, idáig azért mondhatjuk, hogy meggyőzőek. Teszik mindezt két olyan játékos hathatós közreműködésével, akiktől azt várjuk, hogy pár év múlva nálunk is ezt teszik majd. Denis Suárez és Deulofeu is lassan alapemberré válik. Suárez már 815 bajnoki percnél tart, csak a két középhátvédnek, Krychowiaknak, és Baccanak van több perce. Egy gól, három gólpassz, és tizenöt kulcspassz áll a neve mellett, ami elég tisztességes az első felnőtt szezonja novemberében. Leginkább a csatár mögött játszik, de előfordul, hogy Banega miatt a balszélre szorul. A másik oldalon pedig az utolsó percekben érkező Deulofeu lehet, aki a legutóbbi hat meccsen ötször kezdő volt. Ő is három gólpassznál és egy gólnál jár, de ami még fontosabb, hogy a védekező játékban is sokat fejlődött. Egyébként mindkét fiatalunk a pontrúgásokban nagyon erős, mint ahogy a Sevillára is jellemző, hogy uralják a levegőt. Emery egy kontracsapatot épített, nagyon gyorsan váltanak védekezésből támadásba, a fürge támadóik villámgyorsan Bravo elé érhetnek. A védekező középpályásaik is atletikusak, szóval minden adott számukra, hogy megkeserítsék az esténket. A gyengepontjuk talán a védelem lehet, de az csak akkor igaz, ha sikerül gyorsan járatni a labdát, akkor könnyebben elképzelhető, hogy többször szétcsúsznak. Az utóbbi idők kiszámítható, körülményen megoldásait viszont jó eséllyel meg tudják oldani.

Várhatóan most nem tartalékolunk, a legerősebb kezdő fut nyolckor pályára. Abban persze már lehet vita, hogy az mi. Elől nem sok kérdés van, és a középpályán is csak azért vacillálunk Xavi és Rafinha között, mert Iniesta még nem száz százalékos. Xavi mellett a rutin, Rafinha mellett az erősebb fizikum szól. Piquét szinte mindenki a padra jósolja, mi viszont a frissen felépülő Mathieu mellé várjuk, kell az erősítés a levegőben. És az akkor is így lett volna, ha élesítés előtt nem olvassuk, hogy Mascherano a keretben sincs. Két hét szünet után nehéz bármit is tippelni, tényleg csak reménykedni tudunk, hogy jó irányba indulunk el.

Várható kezdők:

Bravo - Alves - Piqué - Mathieu - Alba - Busquets - Xavi - Rakitic - Neymar - Suárez - Messi

Beto - Coke - Carrico - Pareja - Kolo - M'Bia - Krychowiak - Aleix Vidal - Suárez - Vitolo - Beto

TV: 20.00, Sport2


comments powered by Disqus

Facebook

Következő mérkőzésünk

Powered by whatsthescore.com

A bajnokság állása

Widget powered by WhatstheScore.com

Feedek