AJÁNLÓ
 
12:00
2015. 11. 08.
Tovább folytatódik az idegtépő versenyfutás a bajnoki aranyért. Az olasz és a francia...
A bejegyzés folyatódik
 
12:00
2015. 11. 08.
Hatalmas gyomrosként éljük meg az elmúlt heteket. Lehetetlen bármit is írni, tippelni,...
A bejegyzés folyatódik
 
12:00
2015. 11. 08.
Feltehetőleg valamilyen sötét mágia vagy egyéb boszorkányság védi az Anoetát, más...
A bejegyzés folyatódik
 
12:00
2015. 11. 08.
Furcsa és váratlan dolgok történtek az európai labdarúgásban hétközben. A Bayern...
A bejegyzés folyatódik
 
12:00
2015. 11. 08.
Bevallom, valamennyire kishitű vagyok Barca-drukkernek. A csapat rekordot rekordra halmoz,...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Spanyol bajnokság, 11. forduló: FC Barcelona - Villarreal CF

0 komment

Luis Enrique csapata egy Clásicó előtti szintfelmérőre hivatalos ma a Camp Nouban. Este hatra árnyalódik a kép, tisztábban látjuk majd mennyire is lett szervezett a csapat, a komolyabb meccseken mire megyünk Messi nélkül. Igazán szórakoztató összecsapásra van kilátás (annak aki nem szokott két agyvérzést lábon kihordani egy feszültebb mérkőzésen), a Villarreal csak négy ponttal szerzett kevesebbet eddig az éllovas Barca-Real párosnál, idén már pofán csapva a Bilbao, Atleti, Sevilla hármast is.

 

Marcelino jól sakkozott nyáron a kerettel, hiába távoztak olyan húzóemberek, mint Gio dos Santos, Vietto, Cheryshev, simán pótolta őket, sőt, inkább erősített a keretén. Valószínűleg Roberto Soldado a legnagyobb fogása, aki a londoni időszaka után újra jó formában van. Gólokban annyira nem is, de előkészítésben kiválóan teljesít, de a szintén új érkező Bakambu sem volt rossz fogás, négy bajnoki góllal házi gólkirály. Emellett a két Samut is átcsábította Malagáról, és Denis Suáreznek is több lehetőséget ígért, mint Emery, úgyhogy ő is átcuccolt Sevillából. Aztán ott vannak még olyan arcok, mint az Atleticó Madridból ismerős Adrián vagy Leo Baptistao, szóval adott a minőségi keret, hogy akár az Európa Liga megnyerésével, akár a bajnoki helyezésükkel kiharcolják a BL-indulást. A védelmük kifejezetten stabil, eddig egyszer fordult elő a szezonban, hogy két gólt is kaptak egy meccsen. Szóval fel lesz adva a lecke Neymarnak, főleg, hogy az ő oldalán játszik majd Mario Gaspar, aki válogatottságig vitte, és jobbhátvédként az a két gól nem mutat rosszul a neve mellett.

Messi talán jövőhéten elkezdni a futóedzéseket, bár meg mernék rá esküdni, hogy két hete is ezt olvastam, mindenesetre Lucho szerint jól halad a felépülése. Érdekes módon Ardaról azóta sincs semmi hír, hogy minden létező helyen fellebbeztünk a FIFA válaszára, valószínűleg sikerül addig húzni-nyúzni az ügyet, amíg amúgy is letelik a büntetés. Ami csak azért baj, mert mégsem találunk megoldást az izomsérülésekre, idén már a tizenhatodik volt Rakiticé, szóval most tényleg létfontosságú lenne a mély keret. Persze miért is ne akkor lenne regisztrálási tilalom, amikor olyan dögvész van az öltözőben, amire az utóbbi hat-hét évben nem is emlékszek. És akkor még olyan finom gyomrosokat is kapunk, hogy Sandro és Munir is felkerült az idei Golden Boy (legjobb fiatal játékosok) listára, holott kettejüknek összesen nem volt idén öt jó megmozdulása. Nehéz helyzet ez, mert kommunikációs szempontból nagyon rossz üzenete lenne az utánpótlás felé, ha mindkettőt elengednénk januárban. Viszont azt is látni kell, hogy ez nem jótékonysági intézmény, ennél több lenetőséget már nehéz lenne nekik adni, és tényleg csak egy egészen minimálisat tudnak hozzátenni a csapat játékához. Ha nem megy, le kell ülniük a klubbal és a menedzserrel, és elmenniük kölcsönbe, vagy visszavásárlási opcióval, és megpróbálni máshol bizonyítani, hogy megütik a szintet, csak fiatalon nem képesek ezt a nyomást kezelni.

Mindenesetre ma még biztosan élvezhetjük a játékukat, pedig Luis Enrique már meg akarta próbálni nélkülük, de a horvát sérülése keresztülhúzott minden tervet. Szóval nagy meglepetést nem várjunk délután, Suárez és Neymar mellett ott lesz Sandro vagy Munir, a középpályán az Iniesta, Sergi Roberto, Busquets hármason kívül pedig nincs is más. Egyedül a védelemben lehetne variálni, de sem Alves, sem Piqué, sem Alba kihagyásának nincs oka, Mascherano hiányában pedig a közönségkedvenc Mathieu faraghat majd.

Várható kezdők:

Bravo - Alves - Piqué - Mathieu - Alba - Busquets - Sergi Roberto - Iniesta - Munir - Neymar - Suárez

Barbosa - Mario - Bonera - Victor Ruíz - Jaume Costa - dos Santos - Trigueros - Bruno - Denis Suárez - Soldado - Bakambu

TV: 16.00, Sport1


comments powered by Disqus

Facebook

Következő mérkőzésünk

Powered by whatsthescore.com

A bajnokság állása

Widget powered by WhatstheScore.com

Feedek