AJÁNLÓ
 
09:00
2016. 01. 23.
Még az ős NST-n született egy poszt a di Matteo-féle Chelsea BL győzelme kapcsán: "szeretni...
A bejegyzés folyatódik
 
09:00
2016. 01. 23.
Az 'útwenger' mocskolódása ellenére az Arsenal egy szerethető csapat. Szerethető a...
A bejegyzés folyatódik
 
09:00
2016. 01. 23.
A hét közben a Camp Nouban elbukott valenciaiakért szól a harang. (...) 3, 2, 1. Tartományi...
A bejegyzés folyatódik
 
09:00
2016. 01. 23.
A Barcelona kerete már csütörtökön megkezdte a felkészülést a River Plate ellen rendezendő...
A bejegyzés folyatódik
 
09:00
2016. 01. 23.
Bizonyára sokak csalódást keltő eredményként élték meg a Mestallai fellépést. Az...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

100?   

0 komment

A török Galatasaray hátvédjére (auuccs, sry) asszociáló kupaellenfeleink sorozatos darálása közben felüdülésként hathatna a málagai vendégjátékunk. A kötelezőnek vélt feladat viszont távolról sem ígérkezik zökkenőmentesnek. Javi Gracía már nem egyszer köpött bele abba a bizonyos levesbe, az andalúzok biztató formája pedig figyelmeztet: kezeljük helyén a meccset!

barca málaga luis enrique javi gracía 100 la liga

 

Szóval 100? De 100 mi? Szombat délután Luis Enrique a 24. veretlenül megvívott tétmérkőzésére készül. Legutóbb a Sevilla volt képes legyőzni minket még október 3-án. 100 nappal ezelőtt. Amennyiben nem kapunk ki a Málagától, beállítjuk Frank Rijkaard 2005-2006-ban elért sorozatát, amikor is a holland mester 20 győzelem mellett 4 döntetlent ért el. Az abszolút rekorder e tekintben Guardiola, aki a 2010-11-es szezonban tudott 28 meccsen keresztül veretlen maradni. Közéjük ékelődik be a fenti képen a pöcsét helyreigazító Rinus Michels, aki 27 találkozón és 200 napon át volt érintetlen. Hogy Luis Enrique neve mennyire illeszkedik az edzőlegendák közé, azt mindenki döntse el a maga értékrendjének megfelelően.

A napokban nyilvánosságra került a 2016-os Football Money League listája is, ahol a Barcelona a második helyet foglalja el, mint a leggazdagabb együttes. A táblázat élén zsinórban tizenegyedik alkalommal FloPer hordája tanyázik, ám az utóbbi évben elkönyvelt 67,4 millió eurós lemaradáshoz képest, idén már csak 16,2 millió a különbözet.

barca málaga luis enrique javi gracía 100 la liga

Még mindig nem a meccshez kapcsolódóan, de meg kell említeni Mascherano összeütközését a törvénnyel. Jogerősen egy év börtönre és pénzbírságra ítélték Javiert a csütörtöki tárgyaláson. Lehetősége lesz azonban elkerülni a dutyit, amennyiben a kiszabott büntetésnél jelentősen nagyobb összeget fizet be az adóhatóság felé. #futballistalife

És hogy sportszakmai tartalommal is megtöltsük a posztot... Málaga. A Málaga játékerejét nehéz lenne belőni idén. Az első 7 fordulóban még csak gólt sem szereztek, majd egy 7 meccses veretlenségi szériát produkáltak, aminek a múlt hétvégi, Sevillában elszenvedett vereség vetett véget. A csapat vezetőedzője az a Javi Gracía, aki hagyományosan jól meccsel a bajnokság első három helyezettje ellen. Elég csak visszaemlékezni a 2013/14-es szezonra, amikor az Osasuna trénereként ugyan kiesett a Primera Divisionból, de odahaza mindhárom nagyot megtréfálta. A bajnok Atléticot kivégezte (3-0), a Real Madriddal 2-2-re végzett, míg minket nullán tartva rabolta el az egyik pontot. További érdekesség - visszakanyarodva az idei Málagara - hogy hazai környezetben csak az Atlético és a Barcelona engedélyezett kevesebb kapuralövést az ellenfeleknek, mint az andalúzok. A Rózsakertben lejátszott 9 bajnokijukból 5 clean sheettel zárult. Amrabat hiányában a 8 találattal házi gólkirály Charles lehet az, aki a legtöbb gondot okozza majd a felforgatott védelmünknek. Valamint az örökifjú Duda, aki még mindig nagy Tanár.

Piqué megkapta az ötödik sárga lapját a Bilbao elleni mészárláskor, így kénytelen lesz kihagyni a találkozót. Rajta kívül Jordi Alba és Neymar sem bevethető sérülés miatt. Bevethető viszont Messi, aki úgy tűnik, hogy teljesen maga mögött hagyta az izomproblémáit.

Várható kezdőcsapatok:

Málaga (4-4-2): Kameni - Rosales, Weligton, Albentosa, Torres - Juanpi, Recio, Camacho, Castro - Charles, Cop

Barcelona (4-3-3): Bravo - Alves, Vermaelen, Mascherano, Sergi Roberto - Busquets, Rakitic, Iniesta - Turan, Messi, Suárez


comments powered by Disqus

Facebook

Következő mérkőzésünk

Powered by whatsthescore.com

A bajnokság állása

Widget powered by WhatstheScore.com

Feedek