AJÁNLÓ
 
15:12
2014. 12. 19.
Tegnapelőtti ígéretünkhöz hűen rögtön folytatódik is a Barca-suli, postagalambunk meghozta...
A bejegyzés folyatódik
 
15:12
2014. 12. 19.
Éppen egy hete, november 10-én volt a beküldési határideje a kvízünk első fordulójának,...
A bejegyzés folyatódik
 
15:12
2014. 12. 19.
Biztos sokan emlékeztek, hogy blogunk tyúkszaros kis életében egykor milyen fontos szerepet...
A bejegyzés folyatódik
 
15:12
2014. 12. 19.
FC Barcelona - Málaga 0-1 Megint úgy indultunk neki, hogy a tabella élén tölthetünk...
A bejegyzés folyatódik
 
15:12
2014. 12. 19.
Athletic Bilbao - FC Barcelona Bánhatja, aki az előfordulási gyakoriságot figyelembe...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Barca-suli - 2. forduló megoldókulcs és osztályzás

0 komment

Ha eddig tűkön ülve vártátok a kvíz következő megoldásos posztját, hát nem kell tovább idegeskednetek miatta, hiszen végre a Tot El Camp bloghoz is megérkezett a Mikulás, és a messis csipsz meg az iniestás fagyi mellé elhelyezett levélben megírta a megoldásokat és a pontszámokat is nekünk. Buzdításunk, hogy minél többen szálljanak be a játékba, nem csak süket fülekre talált, hiszen két új versenyzőnk is akadt, a korábbiak közül pedig hárman ismét vevők voltak az agytornára. Ezúton kell kifejeznünk sajnálatunkat amiatt, hogy faja1124 nem vett részt a fordulóban, pedig vártuk a megoldását az utolsó utáni pillanatig. Hajtás után kiderül, kik fognak 20 év múlva a Barçában játszani, és hogyan nem célszerű körbeutazni az Ibériai-félszigetet.

1. feladat

Édes, tejszagú álom borul rád, ábrándos culé… 2034-ben ülsz a Camp Nouban, kedvenc csapatodat Pacho Enrique vezeti. A pályára lépők monogramjai a következők: BR, DA, DM, AC, RV, MB, TM, QM, BS, MP, DLdS; csereként beálltak: KP, AC, KM.
Kik ők? (egyenként, név szerint!)

Ahogy azt vártuk, a feladat megértése nem okozott gondot senkinek, hiszen minden válaszadó rájött, hogy a monogramok a jelenlegi keret tagjainak fiúgyermekeit takarják. Pacho Enrique a jelenlegi edzőnk fia, ő irányítaná ezt a képzeletbeli csapatot, ahol megvalósulna, hogy minden játékos fia Barça-szintű futballistává érik.

A gyermekek nevei:

BR: Bryan Rodriguez (nyugavér-csigalom, ez csak a feladvány fikciója)

DA: Daniel Alves, ifj.

DM: Dylan Montoya

AC: Adrian Correia

RV: Raff Vermaelen

MB: Mateo Bravo

TM: Thiago Messi

QM: Quentin Mathieu

BS: Benjamín Suárez

MP: Milan Piqué

DLdS: Davi Lucca da Silva (a.k.a. Minineymar)

KP: Kauã Pietro (ő Douglas fia)

AC: Azhaf Correia (Adriano két fiánál persze fordítva is elfogadtuk)

KM: Kyllian Mathieu

Hibátlan, azaz 7/7 pontos megoldást küldött be Töci, mmtomek és gamsti, gratulálunk nekik!

A másik két versenyzőnk, kmarcel és FunkyMonk a KP monogrammal volt bajban, ami persze nem csoda, ha Douglas teljesítményét nézzük, de így nekik a 14 válaszból csak 13 volt helyes, ez pedig 7/6.5 pontot jelent. Külön dicséret viszont jár kmarcelnek, amiért az édesanyák neveit is kikereste.

2. feladat

 70 nap alatt Hispánia körül – gyalog

A nagy Barça-szurkoló Willy Fog fogadást kötött klubjában, hogy 70 nap alatt eljut gyalog a katalán csapat 2013/14-es szezonbéli hat idegenbeli bajnoki meccsére, s a helyszíneken bizonyítékként mindig közös fotót készített Xavival. Azt vállalta, hogy minden nap legfeljebb 16 órát gyalogol, de a mérkőzések napján már nem tesz meg egyetlen kilométert sem, nem visz telefont, nem informálódik, nem kér senkitől segítséget, járműveket nem használ. A fogadás szerint 2013. szeptember 1-jén indult Valenciából a Denevérek elleni meccs másnapján, majd végül 70 nap múlva, 2013. november 10-én Sevillába érkezett meg a Betis elleni másnapi meccsre. A szinte egész Spanyolországot behálózó túráról rövid élménybeszámolót készített, mellékelve a bizonyítéknak szánt fotókat.

Ami a feladat volt: a beszámolóban elrejtettünk öt hibát, amelyek kiderítésével le kellett leplezni Fog csalásait. Itt viszont mindenkitől sűrű elnézéseket kell kérnünk, mert hibásan adtuk meg a hibák számát, valójában ugyanis hat hiba került beszámolóba az említett öt helyett! Szerencsére azonban könnyű dolgunk volt korrigálni a saját rontásunkat, ugyanis volt Fog beszámolójában egy igen trükkös hiba, amit egyik versenyzőnk sem vett észre! A kvíz meghirdetésekor említettek alapján ezt a hibát most nem áruljuk el, hanem a megtalálására a 3. fordulóban ismét lehetőséget adunk majd, részletek akkor.

2013. szeptember 1., Valencia

Őrjítően izgalmas meccs lett, pedig Messi mesterhármasával már a 40. percben 3–0-ra vezettünk. Erre aztán lőtt kettőt Hélder Postiga a 44. és a 47. percben, de csapatunk végül megtartotta az előnyt. Én pedig holnap már indulok is a Nagy Útra, alig várom! Vár rám 21-én a Rayo otthona! Bakancsot fel!

1. hiba: Xavi el sem utazott a kerettel Valenciába, hamis a fotó.

Ezt a hibát mind az öt versenyző szemfülesen észrevette, jutalmuk 2-2 pont.

2013. szeptember 21., Vallecas

Csodálatos győzelmet aratott a katalán csapat, 0–4-re kiütve a Rayo Vallecanót. Fantasztikus gólok, hatalmas hangulat, és a legjobb, hogy ez a Pedro gyerek végre magára talált, most ő vágott hármat! Holnap reggel irány Almería, laza kis út lesz!

Megjegyzés: FunkyMonk megállapította, hogy ugyan a 0-4-es eredmény szép, de ez volt az az ominózus meccs, amikor sok év után először kevesebbet birtokoltuk a labdát az ellenfelünknél, így szerinte ez nem mondható csodálatos győzelemnek. Igaznak ez igaz, de arról nem volt szó, hogy Willy Fog milyen futballstílust részesít előnyben, ezt így túl szubjektív megállapításnak ítéltük, hogy nem volt csodálatos a győzelem.

2013. szeptember 28., Almería

A győzelem itt is megvolt, bár nem volt olyan egyszerű, mint ahogy azt megszokhattuk. Messi azonban szokásához híven villant egyet, megszerezve a liga idei szezonjában a 8. gólját, és ezzel dűlőre is vitte a találkozót. Holnap hosszú út áll előttem.

2. hiba: Azt írtuk, hogy a Google Maps szerint vizsgáljuk a távokat, ha pedig gyalogos útvonaltervet kérünk Vallecasból Almeríába, az legalább 104 órát jelent. Fognak viszont csak 6 napja volt, ami a napi 16 óra sétával számolva 96 óra.

Ezt a hibát Töci, kmarcel, gamsti és mmtomek írta le, nekik 2 pontot adtunk.

Megjegyzés: Ketten is írták, hogy a meccsen nem csak Messi lőtt gólt, hanem Adriano is, és 2-0-ra nyertünk. Ezt azonban nem fogadtuk el hibának, mert azt senki nem mondta, hogy Messin kívül más nem szerzett gólt – csak dűlőre vitte vele a találkozót.

Megjegyzés: gamsti a megoldásában arra világított rá, hogy „Willy állítása szerint nem visz telefont, nem informálódik utazása során, akkor viszont honnan tudta, hogy Messi 8. gólját szerezte a ligában? Elvégre a hazai meccsek kívül estek ezidőtájt a látókörén...”. Nos, hosszasan gondolkoztunk, hogy helyes-e az érvelés vagy sem. Végül pedig arra jutottunk, hogy nem tudjuk. Hiszen előfordulhat, hogy egy stadion kijelzőjén kiírják az adott játékos góljainak számát, azonban korántsem biztos, hogy ez Almeríában is így megy. Úgy döntöttünk, hogy a rajtunk is kifogó ötletet fél ponttal jutalmazzuk, fellebbezni, mellette vagy ellene felszólalni ér.

2013. október 19., Pamplona

Jaj, ez a Baszkföld már olyan sokszor kifogott rajtunk! Ez a 0–0 vereséggel ér fel, a hangulat lesújtó, semmi sem jött össze. Xavi sem volt olyan vidám és kedves, mint az eddigi fotózásokon. Na de sebaj, lépjünk tovább, az úti cél Vigo, lépek tovább én is!

2013. október 29., Vigo

Na végre megmutattuk, hogy csak hullámgödröcske volt a legutóbbi kiruccanás. A góljainknál úgy ugráltam, mint egy gyerek, mutogattam a döbbent helyieknek, aztán amikor a hazaiak szépítettek, majdnem megvertek a gallego szurkolók. Forró pillanatok voltak, de lábon nem rúgtak, úgyhogy hajnalban indulás az utolsó szakaszra. Sevilla, indulok!

3. hiba: Pamplonából Vigóba az út az útvonaltervező szerint gyalog 146 óra. A túrára azonban csak 9x16, azaz 144 órája lett volna a szabályok szerint.

Mindenki jól megállapította, hogy ezt a távot nem teljesíthette, hiába cseles a mindössze 2 órás eltérés. 2-2 pont minden versenyzőnek.

4. hiba: Azt írja a beszámoló, hogy „amikor a hazaiak szépítettek”, viszont a meccset 3-0-ra nyertük, és bár szerzett gólt hazai játékos, de az öngól volt.

Úgy látszik, ez sem volt nehéz, mindenki tudta, 2 pontok ismét.

2013. november 10., Sevilla

Körbeértem e gyönyörű honban, és kitartásomért megjutalmazott kedvenc csapatom is. Elpáholtuk a Betist egy gyönyörű balzsamos estén, s ez csak fokozta azon boldogságomat, amit vállalásom teljesítése kapcsán éreztem. A klubomban bemutatom a kishitű uraknak a bizonyítékaimat, és várom a gratulációkat!

5. hiba: A Betis ellen hazai mezben játszott a Barça, a képen viszont a vendégmezben látható Xavi, tehát ez a kép is hamisított.

Ezt a csalást mindenki észrevette, ezért is fejenként 2 pont jár.

Megjegyzés: Ketten is említették, hogy Vigóból Sevillába a legrövidebb, 147 órás útra a gugli egy olyan útvonalat dob ki, amelyben Fognak kompra kellett volna szállni. Ez valóban csalás lett volna, de a 149 órás, komp nélküli út is belefér az időkeretbe, így itt csalást nem állapíthatunk meg. A másik észrevétel az volt, hogy egy schengeni határátkeléssel, Portugália érintésével megtett gyalogtúra elfogadható-e vagy sem. Ebben a kérdésben a feladatsor összeállításakor azon az állásponton voltunk, hogy a feltétel a gyaloglás volt, és ha a legrövidebb út Portugálián át vezet, akkor Willynek joga van arra menni.

A második feladatra összesítve kapott pontszámok:

Töci: 10 pont

mmtomek: 10 pont

FunkyMonk: 8 pont

kmarcel: 10 pont

gamsti: 10.5 pont


A 2. forduló tehát igen szorosra sikeredett, pontszámokra lebontva:

1. gamsti 17.5 pont

2-3. Töci és mmtomek 17-17 pont

4. kmarcel 16.5 pont

5. FunkyMonk 14.5 pont

Összesített eredményt három forduló után számolunk majd. Gratulálunk a versenyzőknek, ebben a fordulóban mi többet hibáztunk, mint ők. A fel nem fedett csalással még jelentkezünk a következő forduló izgalmas feladataival együtt még karácsony előtt minden bizonnyal. Reméljük, akkor is hasonlóan színvonalas megfejtéseket kapunk majd!


comments powered by Disqus

Facebook

Következő mérkőzésünk

Powered by whatsthescore.com

A bajnokság állása

Widget powered by WhatstheScore.com

Feedek